Carane Burn Blu-Ray BD DVD CD Disc ing Komputer

how-to-burn-a cd dvd blu-ray

drive optik sing dadi kurang cocog nalika nerangake nggunakake nanging akeh wong uga isih pengin duwe kemampuan kanggo mbukak software saka media fisik, muter definisi dhuwur movie Blu-ray ing komputer sing, listen to CD utawa bisa kanggo ngobong foto lan video menyang DVD. The disk Blu-ray ndadekke pengalaman nonton banget nalika diputer ing TV utawa piranti liyane.

 

format panyimpenan Optical >>>

kompak Disc (CD) ~

panyimpenan disk kompak iki asalé saka media sing padha digunakake kanggo audio kompak cd. Roto panyimpenan watara 650 kanggo 700 MB data per disk. Padha bisa ngemot audio, data utawa loro ing disk padha. Paling lunak kanggo komputer iki mbagekke ing CD format.

Digital Versatile Disc (DVD) ~

DVD iki dirancang kanggo format video digital anyar sing uga spun mati menyang ajang panyimpenan data. DVD katon utamané ing video lan wis wiwit dadi standar kanggo digunakake kanggo distribusi lunak fisik. DVD drive isih mundur kompatibel karo format CD, Nanging.

Blu ray (BD) ~

Blu ray lan HD-DVD loro ing perang format High Definition nanging Blu-ray pungkasanipun menang metu. Saben iki saged nyimpen sinyal video definisi dhuwur utawa kapasitas data kiro-kiro saka kurang minangka 25GB kanggo liwat 200GB gumantung marang sawetara lapisan ing cakram. Ora ana HD-DVD compatibles drive digawe maneh nanging Blu-ray drive bakal kompatibel karo loro DVD lan CD.

 

Burning data on Mac OS >>>

Kang menehi kritik dening carane Apple rampung dibusak drive optik saka MacBook anyar lan MacBook Air, kobong CD lan DVD ing Macs mbokmenawa arep dadi bab ing sasi cantik rauh.

  1. Pasang CD kothong utawa DVD menyang drive Mac kang.
  2. Saka menu Action, pilih Buka Finder. Klik OK
  3. Mbukak jendhela Finder. Ing CD kothong utawa DVD katon ing sidebar.
  4. Seret lan selehake file lan folder dhateng CD utawa DVD.
  5. Nalika sampeyan lagi siap kanggo nggawe disk, klik diobong minangka tampak.

mac ngobong

 

Burning lan CD audio ing iTunes ~

  1. Saka iTunes “Gambar” menu, pilih “Playlist New”. Ketik jeneng kanggo dhaptar lagu banjur pencet Ketik.
  2. Seret lagu sing pengin katon ing CD menyang dhaptar lagu.
    Apike file asli bakal nyuwek kanggo Apple Lossless utawa format AIFF.
  3. Klik ing “Burn CD” tombol ing ngisor saka jendhela playlist.
  4. Pasang kothong CD-R / CD-RW menyang disk drive komputer. Klik “Burn CD” liya wektu.

ngobong-itunes-music-kanggo-cd

Burning in Windows OS >>>

Langkah ing ngisor iki kudu rampung sadurunge miwiti langkah iki.
Pasang CD kothong menyang komputer disk drive. Wiwit akeh laptop ora teka karo slot CD dibangun ing, sampeyan bakal kamungkinan perlu maca CD external apa iki. Windows kudu kanthi otomatis pop munggah dialog takon apa sing arep kanggo apa karo disk.

nggunakake dvd kobong ing komputer

 

1. Burn Data Disc

Seret folder sing kudu diobong menyang disk. CD ngirim metukake nalika rampung kobong.

windows-media-pamuter-cd_new

 

2. Burn Audio CD

Yen sampeyan pengin ngobong lan CD audio, pilih Burn ing pilihan CD audio, kang bakal nggunakake Windows Media Player kanggo njaluk proyek rampung. Yen dialog nyembul ora katon, mung klik ing Mulai, jinis ing Windows Media Player kanggo mbukak lan banjur klik Disc Blank ing menu kiwa-tangan.

 

3. Burn Video DVD

Sampeyan bisa uga pengin ngobong video DVD ing Windows, kang sampeyan bisa nindakake, nanging mbutuhake nggunakake alat liyane. Yen sampeyan nggunakake Windows 7, sampeyan mung bisa nggunakake program Windows DVD Maker kanggo ngobong video kanggo DVD. Windows 8 lan Windows 10 dibusak Windows DVD Maker, supaya sampeyan kudu nggunakake program pihak katelu kaya Nero, BurnAware Free, CDBurnerXP.

 

Liyane menehi saran lunak >>>

 

nero_ex1_new

 

Nero >>>

Nero ndhukung audio kobong, video kualitas Full HD, lan data kanggo CD, DVD, utawa Blu-ray Disc. Modul Nero Burning ROM saged proses iki. Saben operasi iku intuisi lan njupuk Panggonan cepet lan andal.

Nero (biyèné dikenal minangka Nero Multimedia Suite) nglegakake kabutuhan nalika nerangake video editing, audio lan foto, karo fungsi nglereni-pinggiran sing performs tutul-ups lan Burns project langsung.

BunAware free

 

BurnAware Free >>>

Kasedhiya kanggo sistem operasi Windows, musuhan-free BurnAware Free iku sawijining program kaset disk optik sing ndhukung CD, DVDs, lan cd Blu-ray. Iku Ngalahake Uploaded saka sudhut format audio uga. program entheng nanging fungsi iki ndhukung MP3, WMA, FLAC, AAC, Monggo, OGG, lan M4A.
Antarmuka resik gampang kanggo nggunakake. Software ndhukung alat DPI dhuwur lan panggunaan CPU kurang.

Cdburnerxp

 

CDBurnerXP >>>

CDBurnerXP ndhukung kobong kanggo sawetara jinis cd media optik, kalebu DVD, CD, HD-DVD, lan Blu-ray. Sampeyan bisa ngobong CDs audio utawa CD data ing MP3, AAC, OGG, Monggo, FLAC, lacy, lan format. CDBurnerXP bisa diinstal ing paling versi Windows lan nawakake antarmuka multilanguage pangguna-loropaken.

Wigati >>>

  • Sampeyan ora bisa nulis data yen ditutup disk.
  • Pilih pilihan disk cedhak sing bisa maca file ing pembalap liyane.
  • DVD-RAM lan Blu-Ray bisa minangka pembalap pen bola maca

Kacepetan maca ora bisa tekan ing kacepetan alesan paling ~

  • The speed of the drive device
  • Specification disk lan support
  • Dhukungan Software

Artikel mung ngajak situs, biaya tartamtu sing adhedhasar situs resmi.

Njaluk informasi sing luwih, Klik kene

Dadi kawitan kanggo komentar

Ninggalake a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.