Како да инсталирате адаптерот за Bluetooth Wifi во Windows

Bluetooth-wifi-card-install

Сподели со:


Лап-топ компјутери не секогаш доаѓаат со Bluetooth-подготвени. Компјутери без вграден Bluetooth способности комуницирате со Bluetooth безжични уреди со помош на мала приемник кој приклучоци во USB порта на компјутер.

USB_WLAN-Bluetooth-адаптер

автоматска инсталација >>>

На возачите за USB адаптер за Bluetooth бидете известени за инсталација во текот на инсталацијата. Ако не го гледате брзо и ќе се инсталира за прв пат, Ве молиме да се обезбеди сите апликации заштитен ѕид или антивирус се исклучени и не се меша или блокирање на инсталација. Вие може да ја активирате апликацијата заштитен ѕид или антивирус, откако таа е инсталиран.

 

упатство за инсталација >>>

1. Отвори Уред за менаџер од пребарувањето за “менаџер на уреди” во старт менито или започнете екран.

Device_manager_wifi

 

2. Лоцирајте го USB-уредот во листата на Device Manager (обично во делот други уреди).
Забелешка: Името на уредот и категорија, како што е прикажано подолу може да се разликуваат.

Лоцирање на USB device_23

 

3. Кликнете со десното копче на уредот и кликнете возач Ажурирање на софтвер…
4. Во софтверот за ажурирање на возачот, Помошник кликнете Browse мојот компјутер за возачот софтвер.

Ажурирање-возач-софтвер

 

5. Кликнете Дозволете ми да изберете од листа на драјвери за уредот на мојот компјутер.
6. Одберете Show сите уреди и кликнете Next. Кликнете на Have Disk… копче.

wizard_all_Devices

 

7. Кликнете тука и да стигнете до папката на возачот во директориумот со инсталацијата. Стандардно, локацијата е: “C:\Датотеки на програмите (x86)…
8. Можете да ги примите дијалог за предупредување Ажурирање на драјвер за која се наведува дека рачно нанесување на возачот може да предизвика уредот да престане да функционира. Кликнете на Yes за да продолжи.

 

Ажурирање на драјвер за Warning_22

 

9. Волшебникот ќе ги применуваат новите возачи и да го пријавите успех. Притиснете на копчето Затвори за да се заврши волшебник.

 

Bluetooth драјвер за Windows XP >>>

1.Приклучиш на Bluetooth адаптер во компјутерот УСБ влез
2. се појавува Волшебникот за инсталирање на возачот. Следете ги чекорите подолу. Ја разгледате и изберете го директориумот каде што се наоѓа возачот.

 

Bluetooth драјвер за Windows 8 >>>

1. Приклучок на Bluetooth адаптер во USB порта на компјутерот
2. Инсталирање на драјвер во системот

2.1 Системот ќе се инсталира драјверот додека на возачот инсталација е успешна
Кликнете на Start -> Компјутерски Settings -> Контролен панел -> Уреди и печатачи. Видите иконата подолу, што значи дека успеа.

2.2 Ако возачот не успее да се инсталира автоматски
Кликнете на Start -> Компјутерски Settings -> Контролен панел -> Уреди и печатачи и видите иконата подолу
Двоен клик на непознат уред, изберете: хардвер, клик: својства
изберете: возачот, клик: ажурирање на драјвер
изберете: Прегледајте го вашиот компјутер за возачот софтвер
Погледни ги, одберете ја папката каде што се наоѓа возачот, и кликнете: Следна

 

Заврши инсталацијата 'Крај’ >>>

Кликнете на “Заврши” копчето кога инсталацијата има завршено. Рестартирајте го компјутерот кога се предизвикани. А Bluetooth икона се појавува во полето за известување на работната површина се наоѓа во долниот лев агол на екранот. Bluetooth конекција е сега овозможено на вашиот лаптоп.

Десен-клик на “Bluetooth” иконата и изберете ја опцијата за да го спарите со друг Bluetooth уред, истражуваат достапни Bluetooth конекции, одбереш адаптер или да престане да го уредот со Bluetooth.

 

Повеќе Техника информации, Кликни тука

Сподели со:


Биди прв да коментира

Оставете Одговор

Поврзете се со:Овој сајт користи Akismet да се намали спам. Научете како да се обработува вашиот коментар податоци.