Од седумте видови на поврзување со безжична картички

Сподели со:


На безжичната картичка е безжичен терминал уред кој се користи за сурфање на интернет преку безжична мрежна конекција под безжична покриеност на безжична локална мрежа. Тоа е, на безжична картичка is a device that can connect to the Internet without connecting a network cable.

 

На Фактори да се смета за купување на безжичен картички >>>

Со широката употреба на безжични картички, ние треба да преземе нешто во предвид кога ќе го купат тоа. Ние може да се разгледа од следниве точки.
1. Тип на компјутер
2. локација на безжичната картичка е
3. Јачината на сигналот
4. Цената
безжична картичка

Four Types of Wireless Cards >>>

Според различни видови интерфејс, we can divide wireless cards into the following seven types.

1. USB безжичен картичка

Сега USB безжичен картичка е најчест. Овој вид на безжична картичка може да се користи од страна на корисниците на десктоп или лаптоп корисниците додека се инсталирани драјвери. картичка USB интерфејс безжична може да се користи за лаптоп компјутери и десктоп компјутери. Тоа е лесен за носење и флексибилни за користење. Но, нејзиниот сигнал е најлошото.

 

2. PCI интерфејс безжична картичка

PCI interface wireless card is a special network card for desktop computers. The PCI interface wireless card has an external antenna, и сигналот е посилна од други безжични картички. И неговите дисипација на топлина е добро, така што има подобра стабилност.

безжична картичка

3. МИНИ-PCI безжична картичка

МИНИ-PCI е вграден во безжична мрежна картичка. Нејзините предности се нема потреба да го окупира PC картичка или USB слот.

 

4. PCI-E wireless card

PCI-E connection is based on a bidirectional serial (1-малку) point-to-point connection. Its main advantages is its high data transmission rate.

 

5.MINI PCI-E interface wireless card

MINI PCI-E is an interface based on PCI-E bus. Its data transmission rate has increased to a very high frequency, reaching a high bandwidth that PCI cannot provide.

безжична картичка

6. NGFF interface wireless card

NGFF interface wireless network card is specially designed for ultra-small size.

7. PCMCIA интерфејс безжична картичка

PCMCIA интерфејс безжична картичка е посебна мрежна картичка за лаптоп компјутери. PCMCIA автобуси се подели во два вида, еден е 16-битна PCMCIA, а другиот е 32-битна CardBus. It has the characteristics of easy installation and light volume. Its stability is second only to PCI interface wireless card.безжична картичка

Now wireless technology has brought us infinite convenience. If you are interested in wireless cards, please click the link below.

Сподели со:


Биди прв да коментира

Оставете Одговор

Поврзете се со:Овој сајт користи Akismet да се намали спам. Научете како да се обработува вашиот коментар податоци.