Зошто не може да чита или игра на Blu-ray DVD диск?

Оваа технологија е совршен во овој ден, perhaps there are some bugs exist accidentally. Всушност, тоа е многу мала разлика и лесно да се реши.

Проблемот можеби вклучуваат хардвер неисправни, регионот, компатибилност, формат на диск, ниска моќност, software support and more. Therefore any problem can cause drive non-work.

 

За читач на неуспех >>>

За Хардвер ~

 • Поголемиот дел од причината е во ” сензор ” maybe decline of function or not clean, just brush to clear it be fine, спротивно на мртвите.
 • Ниска моќност за диск уред: Кога Blu-ray работи кои треба висока моќност од DVDRW. Препорачај на надворешен диск поврзување 2 USB кабел или лаптоп со користење на адаптер за напојување. The work would be fine.
  (Ова е главниот проблем на Blu-Ray работа не успеа, бидејќи USB напојување од долниот 1A)
 • Секако, проблемот, исто така, е можно од неисправен диск.

 

За Blu-ray формат ~

Постојат многу формат за Blu-ray Disc, the common problem is 4K Blu-ray формат.

Капацитет на дискот на 4K Blu-ray – 66МК (двослоен) или 100GB (трослоен) капацитет за складирање, како што се бара од страна на должина содржини и функции. За споредба, стандарден формат Blu-ray Disc поддржува 25GB еден слој или 50GB двојно чување слој. Ова значи дека со цел да се притисне повеќе складирање на ултра HD Blu-ray диск, на “јами” кои содржат чуваат видео и аудио информации треба да биде многу помал, што значи дека не може да се прочита од страна на стандарден Blu-ray Disc плеер.

чекор во решавањето на –

 • Употреба на нормален Blu-ray диск
 • Одбери 4K Blu-ray диск, има 4K UHD логото.

 

За софтвер или да ракувате со системот ~

 • Не се пронајдени уред во компјутерот / диск грешка: Систем не го признава диск Девич, поголемиот дел од причината е дека постојат копчиња на системот регистар грешка

чекор во решавањето на –

 1. Притиснете на Победа + R клуч, потоа внесете “Regedt32.exe”, притиснете Enter и потоа отворете го уредувачот регистар.
 2. Најди ги следниве клучни вредности:
  HKEY_— LOCAL_MACHINE — СИСТЕМ — CurrentControlSet — контрола — класа — {4D36E965—E325—-11ЕК—–BFC1—–08002BE10318}
 3. Потоа да најде и да го избришете “UpperFilters” и “LowerFilters” да се најде UpperFilters и LowerFilters во рамки на десната страна
 4. Конечно рестартирате компјутерот за да се види дали на систем Windows може да се идентификуваат диск уред.
 5. Ако проблемот се уште постои, оперативниот систем можеби мора да инсталирате.

 

 • Отворен или читач на диск неуспех (пример за Windows 10): This is due to the failure of the ” Шел Хардвер откривање “ опција овозможена услуга. Ние можеме да го исклучите

чекор во решавањето на –

 1. Притиснете го копчето за “Win + R”, then enter the “services.msc” да се отвори Windows служба.
 2. Најди ствар “Шел Хардвер откривање” во дијалогот услуга прозорец pop-up.
 3. Двоен-клик на услугата, на “Шел Хардвер откривање” дијалог-кутија сопственост услуги.
 4. Во дијалог прозорецот сопственост на хардвер за откривање на Школка, поставите тип стартување да се оневозможи”.
 5. Поставете подоцна, а потоа кликнете на “апликација” — > “добро” копче. Рестартирајте го компјутерот повторно. Оваа поставка ќе стапи на сила.

Преку работата на горенаведените чекори, ние може да го реши проблемот што прозорците 10 системот ги чита дискот неуспех.

 

За диск ~

 • Диск е неисправна: Површината е сериозна изгребани во страна диск со податоци, предизвика да го прочитате неуспех. Ако дискот има важни податоци и мора да се спаси, постои машина може да се полира површината за да поправка диск.
 • поддршка само оригиналниот диск: Еден од стареење сензор ; еден од ниска декодирање издание во уредот. Сепак, OSST производи никогаш не се случи овој проблем.
 • Преработи диск не е блиску: За овозможи датотеките да бидат додадени подоцна (диск мулти-сесија), некои диск уред без запишување функција не може да се прочита овој диск, пример комбо уред. Само во близина песна на дискот, никогаш не значи додадени фајлови подоцна. (Препорачуваме употреба на Blu-ray запишување уред има висока компатибилност)

 

За играат видео неуспех >>>

 • CD / ДВД Видео ~ The technology of play CD / DVD видео е многу сега. Во принцип проблем како погоре краток.
 • Blu-Ray Видео ~ Windows & Mac OS медиуми привремено не може да поддржува Blu-Ray игра, кои мора да се користат плеер софтвер, Кликнете тука за да добијат апликација.

 

Добиете повеќе информации на диск уред и играч, Кликни тука.

 

Биди прв да коментира

Оставете Одговор