4K Ultra HD Players Blu-ray dhe Disqet – ju duhet të dini diçka

Ndaj me:


Nëse e keni blerë një 4K Ultra HD TV, Ju gjithashtu duan disa përmbajtje 4K për të shikuar në atë. Më shumë përmbajtje është ofruar, duke përfshirë edhe disa streaming nga faqet si Netflix, Vudu, dhe Amazon. Në të njëjtën kohë, më shumë tituj janë duke u lëshuar në 4K Ultra HD disqe Blu-ray. Por për të luajtur 4K Blu-ray disqe, you’ll have to invest in a 4K Blu-ray Disc player.

usb 4k drive

Dallimet në mes Blu-ray dhe 4K Ultra HD Blu-ray disqe >>>

Në anën disk të ekuacionit, 4K Blu-rrezet duket si 5-inç (12cm) 50GB shtresë të dyfishtë disqe fizike të përdorura në formatin Blu-ray Disc, por format 4K Blu-ray Disc ka një kapacitet të dyfishtë shtresë prej 66GB dhe trefishtë shtresë kapacitet 100GB. 4K sinjale video janë të koduara dhe të depozituara në disqe në H.265 / formatin HEVC, të cilat mund të compress të dhënave video 4K në hapësirën që është në dispozicion në disqe.

Kjo do të thotë se në mënyrë që të shtrydh më shumë magazinimit në një HD Blu-ray Disc Ultra, ruajtur video dhe informacion audio duhet të jetë shumë më e vogël, që do të thotë se ata nuk mund të lexohet nga një lojtar standard të Blu-ray Disc.

 

Pse tjetër Format Disc kur ne kemi Streaming >>>

Edhe pse internet streaming është rritur me hapa-dhe-mëdhenj, ajo ende nuk është gjithmonë opsioni më i mirë. Për shembull, në mënyrë që të derdhet përmbajtje 4K, ju keni nevojë për një shpejtësi broadband të paktën 15Mbps (rekomandim Netflix) dhe, sinqerisht, një shumë e abonentëve broadband nuk kanë qasje në shpejtësi të tilla. Në fakt, shpejtësi broadband ndryshojnë shumë rreth U.S. nga aq të ulët sa 1.5Mbps të larta deri në 100Mbps, që do të thotë se shumë konsumatorët nuk kanë shpejtësi të derdhet përmbajtjen 1080p, e lëre më 4K. Sigurisht, së bashku me qasje në shpejtësi të lartë, vjen çmime më të larta abonim.

Një faktor tjetër për të mbajtur në mend është se edhe pse qasja në përmbajtje në internet është “on-kërkesës,” nuk ka asnjë garanci se përmbajtja juaj dëshiruar gjithmonë do të jetë atje. Për shembull, Netflix vazhdimisht spastrimeve përmbajtje më të vjetër dhe më pak të shikuara nga katalogu saj online, kështu që nëse ju nuk keni një kopje fizike të atij film apo TV preferuar shfaqje, ju një ditë mund të jetë jashtë fat.

Që shumica e Blu-ray Disc tani përfshijnë internet streaming, përmirësimin në një lojtar 4K Blu-ray Disc do të sigurojë konsumatorët me një platformë për të hyrë vetëm për të gjitha formatet disk në dispozicion (4K Blu-rreze, Blu-rreze, DVD, CD) dhe streaming internet, edhe pse ka një numër të zgjedhur të lartë fund Ultra HD Blu-ray lojtarët disk që nuk kanë ndërtuar në streaming internetit, duke marrë qasje të marketingut që disponueshmëria TV zgjuar dhe streamers jashtme medias bëjnë këtë funksion të tepërta.

Nëse keni dëshirë një lojtar që gjithashtu përfshin aftësinë internet streaming, kontrolloni për këtë funksion para se të blini.

 

Si të njohjes 4K Blu-ray Disc dhe Drive >>>

4K Blu-Ray disqe kanë 4K Logo në sipërfaqe ; 4K Drive apo lojtarët të ketë UHD Logo, kjo do të thotë Ultra HD. Zgjidhni makinë saktë dhe disk për t'u bashkuar me video 4K.

Më shumë informacion Blu-Ray, Kliko këtu.

 

Ndaj me:


Bëhu i pari për të komentuar

Lini një Përgjigju

Lidhu me:Ky web site përdor Akismet për të reduktuar spamit. Mëso se si komentin tuaj të dhënave është i përpunuar.